Smrčina v časopisu Meteorologické zprávy

Jak prezentoval na svém webu a FB profilu ČHMÚ (Český hydrometeorologický ústav),  vyšlo další číslo časopisu Meteorologické zprávy. Zde se můžete mj. dočíst v sekci INFORMACE – RECENZE o rekonstrukci meteorologické stanice na vrcholu Smrčiny, na které jsme se v rámci meteorologických aktivit na Šumavě významně podíleli. Referovali jsme o tom na našem webu METEO-ŠUMAVA v listopadovém příspěvku.

Stručnou informací k rekonstrukci meteorologické stanice můžete také nalézt právě na stránkách 191 a 192 aktuálního vydání Meteorologických zpráv, které je 6. číslem 75. ročníku (vychází tedy již od roku 1947)  tohoto odborného a informativního meteorologického časopisu pro odbornou veřejnost v České republice i v zahraničí. Časopis Meteorologické zprávy je vydáván jako prostředek pro výměnu odborných informací, poznatků a vědecké spolupráce. Jsme rádi, že i prostřednictvím tohoto časopisu můžeme takto přispět k šíření informací o našich meteorologických a výzkumných aktivitách v oblasti Šumavy.

Pokud jde o aktuální data z meteorologické stanice na vrcholu Smrčiny (Hochficht), ta můžete průběžně sledovat na webu pocasi-volary.cz, podobně jako i z dalších meteorologických a výzkumných stanic díky zavedené spolupráci s dobrovolníky a různými institucemi působícími po celé Šumavě. Kromě toho spolupracujeme na vyhodnocení naměřených dat, z nichž pravidelně zveřejňujeme např. přehledy o měsíční teplotě vzduchu, nebo v rámci týdenního sněhového servisu.

Meteorologické zprávy ke stažení ve formátu PDF

……Informace o novém čísle časopisu na FB ČHMÚ z 28. ledna …………………………………… Záběry webkamery Meteopress z vrcholu Smrčiny z 8., 20. a 29. ledna 2023……

Sdílej příspěvek:
Jan Procházka
Jan Procházka

Na Šumavě jsem z větší části vyrůstal a pozoroval dění kolem sebe včetně počasí a jeho projevů. Výsledky pozorování a spolupráce s dalšími nadšenci a odborníky se snažíme přinášet i ostatním. Jsem členem České meteorologické společnosti, z. s. a výzkumníkem na Fakultě zemědělské a technologické Jihočeské univerzity.

Přidej komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..